Jos joku ei muuta muista järjestysmiehenä olostaan Järkällä, niin vanhojen tanssit hän varmasti muistaa. Nimi tulee siitä, kun lukiolaisista osa tulee vanhaksi ja he haluavat juhlistaa vanhaksi tuloaan. Osallistujat olivat nuoria ja kauniita vanhoissa puvuissaan. Osallistujamäärä pyöri joka vuosi kahdensadan paikkeilla. Nuoria, kun olivat oli kaikki liikkeet nopeita ja arvaamattomia.
Järjestysmiehiä varattiin joka kerta vähintään kymmenen siksi illaksi. Alkuvuosina sai vielä tupakoida sisällä, mutta ei tanssisalissa, mutta nuorista oli kiva rikkoa sääntöjä. Mutta kaikkein hankalinta oli alkoholin käytön valvonta.
Osallistujat olivat 17—18 -vuotiaita, suurin osa alaikäisiä, siitä huolimatta suurimmalla osalla löytyi alkoholia. Kyllä niin suuresta joukosta löytyi joka kerta henkilöitä, jotka eivät tienneet rajojaan. Joku väsähti kesken illan, joltakin tuli kaikki ulos mitä oli nauttinut.
Mutta suurimmalla osalla oli hauskaa. Varsinkin tytöllä ja pojalla, jotka järjestysnainen yllätti seksiä harrastamassa. Hän oli menossa naisten WC: hen, kun kuuli ääniä rappujen alla olevasta pienestä tilasta joka ei ollut lukossa. Aukaisi oven ja yllätti intohimoiset nuoret.
Aivan ensimmäisissä illoissa nuoret tanssivat vielä vanhoja salonkitansseja, mutta myöhemmin soi vain diskomusiikki ja tietysti vanhoille järjestyksenvalvojille aivan liian kovaa. Huonokuntoisistakin pidettiin hyvää huolta eikä ketään laitettu ulos yksinään, vaan aina oli parempikuntoinen mukana.
Usein yritettiin pyytää puhelinnumeroa, että olisi saatu vanhemmat hakemaan, mutta harvoin se onnistui. Viimein meidän piti lopettaa näiden juhlien pito, kun ei enää löytynyt riittävästi järjestyksen valvojia.
Lauri Muistola