Muistoja kun Kalle Parosen orkesteri soitti Järkällä

Kalle syntyi v.1933 ja kuoli 2012. Hän aloitti jo 7 vuotiaana olemalla mukana kiertueella. Hänellä oli 1960 luvun alussa omasta suvusta orkesteri laulusolistina Henry Theel.

Järkällä orkesteri kävi ensimmäisen kerran lokakuussa 1986. Lippuja myytiin 313 kappaletta. Tästä lähtien joka vuosi viimeisen kerran vuonna 1992 joulukuussa silloin myytyjä lippuja oli 202 kappaletta.

Käydessään Järkällä  orkesteri koostui suvusta, varsinaista laulusolistia ei silloin ollut. Rauno Palonen lauloi muutamia kappaleita illan aikana. Kallen soittaminen oli hyvin räväkkää. Hän laittoi koko kehonsa soittamiseen. Aina soittosetin loppupuolella alkoivat kasvot punottaa ja hiki valua. Tämän huomasi etenkin humppaa soittaessa. Kolmannella tunnilla, kun tuli humpan vuoro hän soitti jopa 20 minuuttia, taukoja pitämättä humppaa. Siinä oli valittava tanssitettava tarkkaan, ettei tullut äitiä ikävä. Siinä kysyttiin hyvää fyysistä kuntoa, jotta jaksoi loppuun saakka. Hiki lensi ja deudorantti petti, mutta hauskaa oli. Ainakin niillä joille sattui jaksava pari. Kymmenien orkesterien joukosta jäi Kallen Palosen orkesterin soittama pitkä humppa allekirjoittaneelle ja monelle muulle muistiin ikiajoiksi.
Kirjoitti Lauri Muistola.

Scroll to Top